WhatsApp update met afbeeldingen natrekken tegen nepnieuws

  WhatsApp is van plan binnenkort met een update te komen waarin er een nieuwe functie vrijkomt voor de app. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om afbeeldingen via Google te controleren op legitimiteit. Deze functie is vooral bedoeld voor het bestrijden van nepnieuws.

  WhatsApp probeert nu met een update nepnieuws te bestrijden. Met deze update kunnen gebruikers foto’s die ze ontvangen in gesprekken op WhatsApp natrekken op Google. Er zal dan rechtsboven in je gesprek op WhatsApp een knop zijn waarmee je de afbeelding direct na ontvangen na kunt trekken op legitimiteit. Voor meer informatie kun je dat via WaBetainfo bekijken.

  Nepnieuws gaat volop de wereld over. Op sociale media netwerken als Facebook zijn dan ook al maatregelen genomen tegen dit nepnieuws. In een eerder artikel over het bestrijden van nepnieuws op Facebook kun je meer hierover lezen. Ook WhatsApp is een groot slachtoffer van het verspreiden van nepnieuws.

  WhatsApp update tegen nepnieuws niet eerste keer

  In een eerder nieuwsbericht over WhatsApp die nepnieuws tegengaat heb je misschien al gelezen dat het niet de eerste keer is dat het berichtensysteem een update maakt tegen nepnieuws. Deze update hield in dat de quick forward-knop weggehaald werd en dat een bericht maar met maximaal vijf chats gedeeld kon worden. Op deze manier hoopte WhatsApp het nepnieuws een beetje te kunnen bestrijden.

  Deze update is op alle gebruikers van het berichtennetwerk getest in juli 2018. Nu wil WhatsApp alsnog ook andere functies proberen die ervoor moeten zorgen dat nepnieuws volledig wordt verbannen van het internet. Of dit ook zal gaan lukken is nog maar de vraag.

  Via WhatsApp worden er onder andere afbeeldingen en teksten gedeeld tussen gebruikers die nepnieuws bevatten. Via sociale media als Instagram en Facebook heb je dan ook de mogelijkheid om berichten te delen met je contacten op WhatsApp. Hierdoor is het verspreiden van nepnieuws dan ook erg mogelijk.

  WhatsApp biedt smartphonegebruikers van over de hele wereld om met elkaar te kunnen communiceren wanneer deze beschikken over een internetverbinding. Via WhatsApp is het mogelijk om berichten naar elkaar te sturen die onder andere afbeeldingen bevatten, spraakmemo’s of lappen aan tekst.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.