WhatsApp update brengt wisselgesprek en meer

  WhatsApp wordt een steeds volwassenere app. Waar het ooit begon met berichten sturen, kunnen we nu al een tijdje bellen en videobellen. De dienst krijgt nu nieuwe functies zoals wisselgesprek en een vingerafdruk scanner

  Via WhatsApp bellen en videobellen was al een tijdje mogelijk, maar als iemand in gesprek was en er belde nog iemand kwam er een 'in gesprek' - melding voorbij. Met de nieuwe update is dat nu voorbij, want deze voegt wisselgesprek toe aan de app. Op die manier kun je nu tussen gesprekken schakelen zodat je nog beter bereikbaar bent. De wisselgesprek functie is automatisch actief als je de nieuwe versie (2.19.352) downloadt uit de Play Store of App Store.

  Bij een inkomend wisselgesprek kan je voortaan via de pop-up kiezen of je het nieuwe gesprek wil beantwoorden. Vervolgens kun je dan kiezen om deze te accepteren en je huidige gesprek af te breken of het nieuwe gesprek te weigeren. Het is nog niet mogelijk om het huidige gesprek in de wacht te zetten.

  Niet alleen wisselgesprek als nieuwe WhatsApp functie

  Naast wisselgesprek brengt de nieuwe update twee andere opties naar de app. Zo kun je deze voortaan beveiligen met je vingerafdruk om nieuwsgierige aagjes te weren. Deze optie kun je aanzetten in het privacy menu van je account. Hierbij kan onder andere gekozen worden wanneer de vergrendeling ingeschakeld wordt.

  De tweede extra optie is het blokkeren van de mogelijkheid om in groepen gezet te worden. Met het uitrollen van deze optie is WhatsApp al een tijdje bezig, maar nu is deze voor iedereen beschikbaar Via het menu privacy is een kopje groepen te vinden waar gekozen kan worden uit drie opties. Een hiervan is het uitschakelen van groepen. Zodra je deze aanzet kunnen anderen je niet meer zomaar in een groep plaatsen zonder jouw toestemming.

  Beide privacy opties zijn beschikbaar in de nieuwe versie van WhatsApp die in de Play Store en App Store te vinden zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.