WhatsApp update beveiliging, je berichten zijn veilig voortaan

  WhatsApp gaat een update uitbrengen voor haar beveiliging. In de 2.19.3 versie gaat de app waarschijnlijk vingerafdrukbeveiliging toevoegen voor de gehele app. Wanneer deze functie aan WhatsApp wordt toegevoegd is nog niet bekend, maar het is wel bekend dat WhatsApp nu aan het testen is.

  Via het Google Play Beta programma maakt WhatsApp bekend dat ze testers zoeken voor haar mogelijke update voor betere beveiliging. Wanneer de gebruiker deze functie van WhatsApp dan gebruikt, moet om de app in te komen een vingerafdruk getoond worden op de sensor. Klopt deze niet, dan wordt degene die de app in probeert te gaan er niet in gelaten.

  WhatsApp update voor betere beveiliging noodzakelijk?

  Er zijn genoeg mensen die zich af gaan vragen of deze nieuwe vingerafdruk functie nodig is om de WhatsApp applicatie in te komen. Op dit moment heeft WhatsApp wel al een mogelijkheid om een pincode in te stellen, schreven wij in onze special met WhatsApp tips. Deze instelling is alleen voor een aantal gebruikers nog steeds niet helemaal perfect, aangezien deze alleen bedoeld is voor het beveiligen van je account.

  Het is namelijk een verificatie voor wanneer iemand een nieuw account met jouw nummer maakt. Met de vingerafdruk zou het de bedoeling zijn dat de gehele app wordt afgeschermd. Dan kunnen mensen ook door in jouw telefoon te gaan en WhatsApp te openen niet je berichten niet meer lezen. Deze beveiliging goed uitkomen voor een aantal gebruikers. Niet iedereen vindt het namelijk fijn als mensen zomaar tussen hun berichten kunnen kijken.

  In onze special over functies die WhatsApp zou moeten krijgen schreven we dat WhatsApp de mogelijkheid moet krijgen om een wachtwoord in te stellen. Op dit moment moet je namelijk nog steeds aparte apps downloaden om de app af te kunnen schermen. Met deze nieuwe mogelijke update van de beveiliging van WhatsApp maakt de app een aantal van haar gebruikers erg blij.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.