Whatsapp gebruikers in Nederland meer dan 9,4 miljoen

    In Nederland appt iedereen er flink op los, want het is bekend geworden dat nu meer dan 9,4 miljoen Nederlanders gebruik maken van Whatsapp. Ook Snapchat is ontzettend populair onder de bewoners van de lage landen, blijkt uit een onderzoek van Telecompaper.

    Met zijn 9,4 miljoen gebruikers is Whatsapp de meest populaire app in Nederland, gevolgd door de dit jaar verplicht geworden Facebook Messenger app. Aan het einde van 2014 hadden 4,4 miljoen Nederlanders de Messenger app op hun smartphone geïnstalleerd, vergeleken met 2,7 miljoen in 2013. De grootste groeier is Snapchat, waarvan het aantal gebruikers meer dan verdubbeld is. In 2013 hadden 670.000 mensen de app geïnstalleerd, maar nu is dat maar liefst 1,5 miljoen geworden.

    Whatsapp blijft mateloos populair

    Niet alleen in Nederland is Whatsapp populair. Ondanks het feit dat de app werd overgenomen door Facebook, maken wereldwijd een kleine 700 miljoen mensen gebruik van de app om in contact met elkaar te komen. Concurrent Telegram moet het doen met een respectabele 50 miljoen gebruikers. Veel Whatsapp gebruikers werden gestoord van de blauwe vinkjes, maar als het goed is kan je deze binnenkort gewoon uitzetten.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.