Whatsapp End-to-End encryption uitgerold - Wat houdt het in?

  Een nieuwe Whatsapp Update zorgt ervoor dat berichten die over de communicatie app gestuurd worden verstuurd, meteen worden versleuteld. Nu WhatsApp End-to-End Encryption heeft uitgerold, kunnen buitenstaanders niet meer meekijken.

  De update is live en gebruikers krijgen een melding over de nieuwe beveiliging op de app. De WhatsApp End-to-End encryption update moet ervoor zorgen dat alleen de zender en de ontvanger inzage hebben in de berichten die naar elkaar verstuurd worden. Een provider of overheidsinstantie kan niet langer meekijken naar wat er gestuurd wordt.

  Dit maakt het privacydebat voor een hoop mensen een stuk eenvoudiger. Je hoeft niet langer na te denken of er iemand met je meekijkt. De update wordt namelijk automatisch en gratis uitgerold op het meest gebruikte chatsysteem ter wereld. Aangezien WhatsApp inmiddels over een miljard gebruikers is, is het besluit omtrent de beveiligingsupdate een behoorlijke zet.

  WhatsApp End-to-End Encryption, wat het precies inhoudt

  Gebruikers kunnen met de verandering dus alleen nog van elkaar de berichten lezen. Het is zelfs zo dat Facebook, de eigenaar van WhatsApp, niet kan zien wat er over het netwerk naar elkaar verstuurd wordt. Dat komt omdat er alleen nog maar versleutelde berichten naar elkaar verstuurd worden.

  De enige manier waarop een buitenstaander nog kan meekijken in het chatsysteem, is wanneer deze persoon in de telefoon zelf hackt, maar dit blijkt aanzienlijk lastiger dan voorheen het "meekijken" in WhatsApp was. Daarnaast hoef je er ook niet vanuit te gaan dat een serviceprovider de intentie heeft om in een telefoon te hacken.

  Wanneer je de melding nog niet op je telefoon hebt ontvangen over de WhatsApp End-to-End Encryption, heb je waarschijnlijk de update nog niet geïnstalleerd. De WhatsApp update is vanaf heden te downloaden vanuit de appstore of Google Playstore. Voor veel gebruikers zal het waarschijnlijk een fijn idee zijn dat alles wat ze versturen alleen gelezen kan worden door de ontvanger van een bericht.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.