WhatsApp Delete Messages feature bevestigd

  Het gerucht gaat al een tijdje de ronde dat WhatsApp een nieuwe feature zal krijgen. Het zou namelijk mogelijk zijn om berichten slechts tijdelijk te tonen en vervolgens te laten verdwijnen. Dit gerucht van verdwijnende berichten in WhatsApp is nu bevestigd in een bêta die van de app uit is gekomen.

  We helpen je meteen maar even uit de droom: WhatsApp gaat geen functie krijgen die a la James Bond of Inspector Gadget gelezen berichten verwijdert. Geen spionnenwerk in de chat app dus. De feature die in de bêta uit de doeken gedaan wordt spreekt over een Delete Messages functie die voor groepen in te stellen is.

  Eerder kwam al nieuws voorbij van een dergelijke optie, maar toen was nog onzeker of dit voor groepen of individuele chats van toepassing zou zijn. Nu is duidelijk dat individuele chats de optie van tijdelijke berichten dus niet krijgen.

  Wat is Delete Messages?

  Met de Delete Messages functie wil WhatsApp mensen de mogelijkheid geven om groepsgesprekken netjes en overzichtelijk te houden. In groepen wordt tenslotte door veel mensen tegelijk geschreven en dat zorgt voor bergen aan berichten en daarmee een oneindige lijst aan scrolwerk. Met de optie om berichten een uur, een dag, een week, een maand of een jaar beschikbaar te houden kan iedereen een groep zo netjes houden als ze zelf willen. Berichten van iedereen in de groep worden na de gekozen termijn namelijk vanzelf gewist.

  Wanneer de Delete Messages functie voor iedereen beschikbaar is, is nog onbekend. Vermoedelijk zit deze in de eerstvolgende update die WhatsApp uit zal rollen.

  Eerder al berichtten we je over de Wisselgesprek functie van WhatsApp die je andere gesprekken laat aannemen terwijl je al laat bellen. Deze functie is inmiddels beschikbaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.