Westworld seizoen 1 beste eerste seizoen voor HBO show

  De populaire serie Westworld heeft de beste kijkcijfers voor het eerste seizoen ooit bij HBO. Westworld seizoen 1 doet het zelfs beter dan Game of Thrones en The Sopranos.

  Dat veel mensen naar Westworld kijken is nu wel bekend, maar hoeveel mensen er dit afgelopen seizoen hebben gekeken was nog redelijk onduidelijk. HBO heeft nu de kijkcijfers van het complete seizoen vrijgegeven en dit zorgde voor heel wat verrassingen. Westworld seizoen 1 heeft namelijk beter gepresteerd dan The Sopranos en Game of Thrones in hun eerste seizoen.

  Met een gemiddelde van 12 miljoen kijkers (verdeeld onder live kijkers, herhalingen, opnames en streaming), is het eerste seizoen echt een groot succes te noemen. In vergelijking, hoewel Game of Thrones meer live kijkers had, namelijk 3 miljoen, hadden afleveringen een gemiddeld aantal kijkers van 9,2 miljoen over alle platformen. Mede door de kijkcijfers krijgt Westworld dan ook een tweede seizoen.

  Deze aantal zijn vooral te danken aan HBO Now, de streamingdienst van HBO. Via deze dienst zijn namelijk alle HBO series te bekijken en dit zorgt voor een verhoging van de kijkcijfers. Ook de kijkcijfers van Game of Thrones werden hoger toen de dienst werd geïntroduceerd.

  Westworld seizoen 1 belooft veel goeds voor seizoen 2

  Voor Game of Thrones was de dienst echter te laat, waardoor nu Westworld seizoen 1 het beste eerste seizoen is geworden. Na het succes van het eerste seizoen kijken veel Westworld fans uit naar het tweede seizoen, zodat het verhaal verduidelijkt kan worden. Echter zullen we nog lang moeten wachten voordat we Westworld seizoen 2 kunnen zien.

  Westworld zal namelijk pas in 2018 terugkeren op HBO. Fans zullen dus nog meer dan een jaar moeten wachten, voordat er meer informatie wordt gegeven over de ingewikkelde verhaallijnen van de show.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.