Weebly gehackt, gegevens 43 miljoen accounts gestolen

  Volgens de website LeakedSource, welke berichtgeving rondom data lekken publiceert, werd in februari Weebly gehackt. De gegevens van 43 miljoen Weebly accounts werden daarbij bemachtigd. Een anonieme bron benaderde LeakedSource met de gestolen database van Weebly, waarna LeakedSource Weebly erover inlichtte.

  De gebruikersnamen en wachtwoorden van meer dan 43 miljoen gebruikers werden in februari gestolen. De wachtwoorden zouden vooralsnog beschermd zijn met een sterke algoritmische encryptie. Weebly informeerde gebruikers via een email dat de IP adressen van gebruikers ook zijn gestolen.

  Gebruikers van Weebly kregen via email te horen dat het verstandig is om hun wachtwoorden te veranderen. Zelfs leden die hier geen bericht over kregen doen er goed aan om dit advies op te volgen.

  Genomen acties nu bekend is dat Weebly gehackt is

  Weebly beweert dat er niet ingebroken is in accounts van gebruikers:

  "We geloven niet dat er websites van klanten zijn die na het lek te maken kregen met verdachte activiteiten."

  Het bedrijf zou creditkaart informatie niet opslaan, wat volgens Weebly eventuele fraude een stuk onwaarschijnlijker maakt.

  Dit is het zoveelste bericht over een groot data lek, waarbij gebruikersgegevens openbaar werden. Linkedin was eerder dit jaar de pineut.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.