Website EmuParadise stopt met ROM downloads

  Een van de meest populaire websites om onder andere ROM games te downloaden stopt. De website EmuParadise doet dit wegens bedreigingen die de site jarenlang heeft gekregen.

  18 jaar lang heeft MasJ, de eigenaar van de website, en zijn team te maken gehad met problemen en dreigementen over het feit dat iedereen de ROM games kon downloaden. MasJ vertelt dat er bedreigende brieven binnenkomen, servers uit de lucht zijn gehaald en dat er verzoeken waren om te stoppen, maar tot nu toe heeft dit niet gewerkt.

  Website EmuParadise biedt nu informatie aan

  Inmiddels is besloten om toch te stoppen met het aanbieden van de downloadbare content. Wat precies de doorslag was, is niet bekend. Of Nintendo hier dus een rol in speelde is niet bevestigd, maar zal hoogstwaarschijnlijk wel de grootste oorzaak zijn.

  Naast ROM games bood de site ook emulator’s, boeken, comics en guides aan. Veel van deze zijn nog beschikbaar om te bekijken, maar niet meer om te downloaden mocht deze optie beschikbaar zijn. Games van onder andere oude Space Invaders en oude Star Wars waren via de website te downloaden.

  Ondanks deze grote verandering zal de website wel in de lucht blijven en over retro games gaan. Ook zijn er nog een hoop games te bekijken en informatie hierover te lezen. MasJ heeft bekendgemaakt dat er nieuwe projecten aankomen voor de website en geeft aan dat dit een leuk en nieuw begin is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.