Waterdichte Kindle Oasis e-reader uitgebracht

  Amazon heeft een verbeterde versie van de Kindle Oasis e-reader uitgebracht. Het is nu namelijk waterdicht en een stukje groter. De Kindle Oasis was al beschikbaar op Amazon sinds 2016, maar heeft nu dus een upgrade gekregen.

  Een van de grootste voordelen van deze nieuwe versie is de waterdichtheid. Het apparaat heeft een IP-x8 code. Dit beketend dat het onder water bruikbaar blijft onder de opgegeven omstandigheden. Volgens Amazon werkt het apparaat nog na een uur lang op twee meter diepte onder water te zijn geweest.

  Kindle Oasis e-reader is groter

  Naast de waterdichtheid is het ook een wat groter dat het vorige model. In de plaats van een 6 inch scherm is dit nu vergroot naar 7 inch. Het scherm met een resolutie van 300 ppi blijft hetzelfde, maar krijgt alleen meer led-blacklights voor betere verlichting. Verder heeft het nu lichtsensoren zodat de felheid van het scherm automatisch aangepast wordt aan de omgeving.

  Met e-readers is het mogelijk om boeken te lezen via het apparaat. Ook kunnen er podcasts mee geluisterd worden. Er zijn speciale apps beschikbaar met boeken, maar er kunnen ook kranten en tijdschriften op gelezen worden.

  De Kindle Oasis kan via de Duitse Amazon website gekocht worden, zo kan het pakket naar Nederland worden verzonden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.