Watch Dogs Legion officieel aangekondigd op Twitter

  Het Watch Dogs twitter-account is plotseling weer begonnen met tweeten. De eerste tweet: een aankondiging van Watch Dogs 3. Het langverwachte derde deel in de Ubisofts Watch Dogs reeks zal Watch Dogs Legion heten en de ontwikkelaar onthult meer tijdens E3.

  Ubisoft

  Er waren al geruchten dat Watch Dogs 3 binnenkort onthuld zou worden. Dit is nu bevestigd. Het Watch Dogs Twitter-account heeft haar naam veranderd in de titel van de game, en in hun bio staat “See you at E3”.

  Wat weten we over Watch Dogs Legion?

  Een recent lek suggereerde dat de game zich zou afspelen in Londen, in een nabije toekomst na de Brexit (ja, wij vinden dat ook tegenstrijdig klinken). Daarnaast zou het een belangrijk deel van de gameplay zijn dat je deze keer kunt spelen als elke NPC in de game. Deze gameplay-feiten lijken beide bevestigd door de tweet.

  De teaser voor de game wordt begeleid door de tekst “God save the NPCs”. Dit is een verwijzing naar het volkslied van het Verenigd Koninkrijk. Londen als toneel voor de game lijkt daarmee aannemelijk. De verwijzing naar NPCs suggereert dat deze inderdaad een groot gameplay-element zullen zijn.

  Hoe werkt het spelen als NPCs?

  De gelekte productbeschrijving die, gezien dit nieuws, waarschijnlijk grotendeels klopte, beweerde dat elke NPC een volledig personage is. Ook zou het verhaal van de game op sommige punten afhangen van welke NPC je overneemt om te spelen. De achterliggende programmering zou zo ingewikkeld zijn dat het voor vertraging van de game heeft gezorgd.

  Een releasedatum voor de game is nog niet bekend. Hierover horen we mogelijk meer tijdens Ubisoft’s persconferentie op E3 2019. Deze vindt plaats op maandag 10 juni om 22.00 uur Nederlandse tijd.

  Watch Dogs Legion

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.