Wasteland 2 NPCs reageren op geslacht

  Het geslacht van het karakter dat je kiest in Wasteland 2 zal invloed hebben op hoe je behandeld wordt door computergestuurde personages (NPCs). Dat laat Matt Findley, president bij ontwikkelaar inXile Entertainment, weten in een interview met Rock Paper Shotgun.

  In het gesprek vertelt Findley hoe NPCs verschillend zullen reageren op basis van jouw geslacht of make-up. Deze reacties zullen je kunnen helpen of hinderen in verdere conversaties. Findley geeft een voorbeeld over een koopman die met zijn wagen vast staat in de modder. Help je hem uit de modder dan verandert zijn wagen in een winkeltje. Loop je er voorbij is en blijft het een norse man.

  De conversatie die deze koopman met jou heeft, verandert op basis van geslacht of make-up. De tekst verandert wanneer je als vrouw of als man met een hoog charisma het gesprek aangaat. Deze koopman vindt vrouwen geweldig zegt Findley, maar er zijn ook NPCs die niets van vrouwen moeten weten.

  Het idee hierachter is niet seksistisch bedoeld. De ontwikkelaar wil ieder personage in de wereld van Wasteland 2 uniek maken. Niet iedere NPC heeft zijn eigen normen en waarden, maar de ontwikkelaar wil hen wel een unieke kijk op de wereld geven. Daarom dat de tekst hier en daar anders zal zijn afhankelijk van jouw personage.

  Wasteland 2 gaat deze oktober in bèta. Tijdens die periode zal er ook een releasedatum voor de game bekend worden gemaakt.

  Wasteland 2

  Verkijgbaar vanaf 19 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.