Wasteland 2 haalt 1,5 miljoen dollar op in vier dagen

  Wasteland 2 heeft in vier dagen tijd een omzet van 1,5 miljoen dollar gedraaid. De game verscheen 19 september voor de PC, en heeft een adviesprijs van 39,99 euro. Het aantal verkochte exemplaren is niet bekendgemaakt.

  inXile entertainment maakte het nieuws vandaag bekend. Het kostte 6 miljoen dollar om Wasteland 2 te maken. Wasteland 2 is het vervolg op Wasteland uit 1988, deze verscheen oorspronkelijk voor onder andere Commodore 64, Apple II en PC DOS.

  Wasteland werd gemaakt door Interplay Productions, deze maakte later ook de Fallout-serie totdat deze door Bethesda werd overgenomen. Interplay Productions en ontwikkelaar Black Isle Studios waren verantwoordelijk voor Fallout, Fallout 2, Fallout Tactics en Fallout: Brotherhood of Steel.

  Wasteland 2 is mede mogelijk gemaakt door Kickstarter

  Wasteland 2 vond in het begin van 2012 het leven als project op Kickstarter. De game had als doel 900.000 dollar, maar er werd bijna 3 miljoen dollar opgehaald. De ontwikkelaars van inXile entertainment deden daar zelf ook nog eens 3 miljoen dollar bij. Het project werd eind april 2012 gesloten voor verdere donaties, en sinds die tijd heeft inXile entertainment aan de game gewerkt, met een succesvol einde.

  Wasteland 2

  Verkijgbaar vanaf 19 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.