Warframe Switch release bekendgemaakt door Digital Extremes

  Er is een Warframe Switch release aangekondigd tijdens de jaarlijkse Warframe conventie. Met meer dan 38 miljoen geregistreerde spelers op andere consoles komt de game naar de Switch. Warframe is natuurlijk de free-to-play co-op shooter van Digital Extremes.

  Op het moment is er nog maar weinig bekendgemaakt over de Warframe Switch release. Digital Extremes heeft namelijk alleen laten weten dat de game in ontwikkeling is in samenwerking met Panic Button. Dit is de ontwikkelaar die eerder DOOM, Wolfenstein II: The New Colossus en Rocket League naar de Nintendo Switch zag.

  Over een releasedatum of zelfs mogelijk jaar werd niet gesproken toen de aankondiging afgelopen weekend tijdens TennoLive in Londen kwam. De game is al wel een flinke tijd te spelen op andere platformen, zoals de PlayStation 4, Xbox One en PC. Op die laatste kwam de game namelijk al vijf jaar geleden uit op 25 maart. Op de PlayStation 4 kwam de game met de lancering van het systeem uit en de Xbox One-versie kwam op 2 september 2014 uit.

  Warframe is een third-person shooter waarin twee rassen in een flinke strijd met elkaar verwikkeld zijn. Je speelt als iemand uit het Tenno-ras, een oud ras van strijders die met zwaard en pistool de orde van het zonnestelsel moeten herstellen. De speler heeft daarbij beschikking over een Warframe pak, waarvan er in de game meer dan 35 van zijn. Daarnaast zijn er honderden wapens en duizenden mogelijkheden als het op personalisatie aankomt.

  Warframe Switch release vult gat in de markt

  Op de Nintendo Switch zijn er maar weinig titels die je de mogelijkheden van Warframe geven op de Nintendo Switch. Andere grote online co-op titels als Destiny of de eerder dit jaar uitgebrachte Monster Hunter World zijn namelijk niet te vinden op de Nintendo Switch. Het samen tegen verschillende monsters vechten in Warframe biedt hierdoor iets wat op de Switch nog best een niche is.

  Ontwikkelaar Panic Button heeft met eerder Switch-ports laten zien dat ze kwaliteit kunnen afleveren op de Nintendo Switch. Zoals je in onze DOOM Switch review kon lezen, gaven we de game een 7,5 omdat de game bijvoorbeeld erg soepel werkt op de Nintendo console. Wel bleek dat de Joy-Con's niet erg geschikt zijn voor FPS.

  Warframe

  Verkijgbaar vanaf 25 march 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.