Waarschuwingen tegen smartphone 's nachts opladen

  Verzekeraars waarschuwen tegen het smartphone 's nachts opladen terwijl je slaapt of niet thuis bent. Dit is namelijk een gevaar voor de brandveiligheid.

  Uit een rapport van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat ’s nachts je smartphone of tablet opladen gevaarlijk is. Elektrische apparaten staan in de top vijf van brandoorzaken en veroorzaken volgens het rapport de helft van de woningbranden in Nederland. Volgens de verzekeraars zijn smartphones het grootste gevaar.

  Smartphone 's nachts opladen – Alleen waar jij bij bent

  Het rapport geeft aan dat je een smartphone of tablet beter niet kunt opladen terwijl je weg bent of slaapt. Dit omdat hiermee het overladen van het apparaat niet te voorkomen is. De verzekeraars geven ook aan dat het verstandig is om de stekker uit het stopcontact te halen zodra het apparaat volledig is opgeladen.

  Ook vormen goedkope opladers een probleem. Goedkope imitaties vormen, in combinatie met oudere apparaten, eerder een gevaar voor de brandveiligheid. De Nederlands Voedsel en Warenauthoriteit heeft onderzoek gedaan naar onveilige laders, hierdoor zijn er 24 uit de verkoop gehaald. De NVWA heeft geen authoriteit over opladers die buiten de Europese Unie verkocht worden en ook voor deze stekkers geldt er een waarschuwing.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.