Waarom is de New 3DS nog niet in Europa?

  In een presentatie over de financiën van Nintendo heeft Satoru Iwata, president bij het bedrijf, uitleg gegeven over de keuze om de New 3DS en New 3DS XL eerst in Japan uit te brengen en niet in Europa of Amerika.

  De Japanse markt kon wel een boost gebruiken, lichtte Iwata toe. In de eerste helft van 2014 verkocht de Nintendo 3DS daar namelijk erg langzaam doordat er geen games werden uitgebracht die miljoen stuks zouden verkopen.

  De afgelopen drie en een half jaar zijn er in Japan 17 miljoen 3DS'en verkocht, waardoor de verkoop nu stagneert. Een nieuw model 3DS zou hier dus weer verandering in kunnen brengen. Het aantal verkochte 3DS'en in Europa en Amerika is lang niet zo hoog, dus daar zou een nieuw model nog niet per se nodig zijn, meldt Iwata.

  New 3DS evengoed naar het westen

  De nieuwe modellen van de 3DS zullen evengoed ook buiten Japan verkocht worden. Eerder werd al bekend dat de New 3DS en New 3DS XL op 21 november in Australië uit gaat komen. Europa en Amerika zullen nog tot volgend jaar moeten wachten.

  De nieuwe 3DS-modellen zijn qua binnen- en buitenkant anders dan de oude modellen. Zo heeft de New 3DS een kleine rechter analoogstick, de C-stick. De achterkant krijgt twee nieuwe kleine schouderknoppen, de RZ- en de LZ-knop. De daadwerkelijke 3D functie is verbeterd. Ten slotte heeft hij een krachtigere CPU, een nieuwe Micro SD, ondersteuning voor de nieuwe Amiibo's en kleurrijke knoppen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.