'Waardering Johan Cruijff in FIFA 20 moet 98 zijn' vindt petitie

  Op Change.org is een petitie opgedoken om de waardering van Johan Cruijff in FIFA 20 omhoog te krijgen. In FIFA 19 is zijn waardering 94, maar dat moet volgens de starter van de petitie omhoog naar 98. Daarmee zou zijn score gelijk worden aan die van Pelé.

  De petitie is gestart door Koen Weijland, een professioneel FIFA-speler. Volgens hem verdient Cruijff, die door velen gezien wordt als de beste voetballer ooit, veel beter dan de 94 die hij heeft in FIFA 19. Deze score zou hem tekort doen. Op het Twitter-account van Weijland is een filmpje te zien waarin verschillende Nederlandse voetbalgrootheden de petitie steunen.

  Bij hoeveel handtekeningen krijgt Cruijff in FIFA 20 een hogere waardering?

  Weijland wil minstens 98.000 handtekeningen verzamelen. Bij deze mijlpaal legt hij de petitie voor aan FIFA-ontwikkelaar EA. Of EA op de hoogte is van de petitie en bereid is hier gehoor aan te geven is niet bekend.

  Op dit moment staat de petitie op ruim 6000 handtekeningen. Als je de actie wil steunen kun je naast het tekenen van de petitie ook iets posten op social media met de tekst “I support #Cruyff98". Wel moet gezegd worden dat FIFA 20 al op 27 september uitkomt, wat een vrij kort tijdsbestek geeft waarin de petitie zou moeten slagen.

  FIFA 19

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.