Vue Gaming gaat DreamHack toernooien uitzenden in bioscoop

  Vue Gaming is de nieuwe exclusieve samenwerking tussen bioscoop en DreamHack, het grootste game festival ter wereld. Vanaf heden zijn vele internationale gametoernooien voor Starcraft 2, CS:GO, Heroes of the Storm en League of Legends door heel Nederland live op het bioscoopscherm te volgen.

  Vue denkt hiermee in te spelen op de groeiende populariteit voor de eSports wereld. Miljarden mensen kijken op jaarbasis namelijk via Twitch of YouTube naar hun favoriete game en streamer. Vanaf heden is dat dus ook mogelijk met je vrienden in een grote bioscoopzaal.

  Eén van Nederlands bekendste streamers zal voor Vue en DreamHack de gametoernooi hosten. Yarasky, bekend van het streamen van Call of Duty en GTA V, heeft al 350.000 abonnees op zijn YouTube kanaal.

  Vue Gaming doet meer dan alleen uitzenden

  Vue Gaming doet meer dan alleen de ruimte bieden voor het tonen van grote DreamHack toernooien. Ze hebben onlangs namelijk ook de deuren geopend voor Dutch College League. Niet om dit toernooi ook op het grote scherm te tonen, maar om de bioscoop om te bouwen tot ware e-Sports Arena.

  Dutch College League is de nationale e-Sports competitie van League of Legends, waarin 6 studententeams het wekelijks tegen elkaar opnemen. Iedere dinsdag tot de finale op 14 juni worden er drie wedstrijden gespeeld in de Vue bioscoop in Hilversum inclusief commentatoren en analisten. De wedstrijden zijn ook live online via Twitch en YouTube te volgen of op FOX Sports op de televisie.

  Vue gaming heeft 8 bioscopen verspreid door Nederland die de toernooi uit zullen zenden. Het eerste toernooi dat op het grote scherm te zien zal zijn, is het CS:GO toernooi op 17 april. Het evenement duurt van 10 tot 8 en kaartjes kosten €17,50-.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.