Vrouwen in Rust komen eraan volgens ontwikkelaar

  De sandbox game Rust voor de PC krijgt binnenkort ook vrouwelijke karaktermodellen. Momenteel is het alleen mogelijk om met mannelijke modellen te spelen. De vrouwen in Rust worden al gebruikt door spelbeheerders.

  De beheerders doen dat om de vrouwelijke modellen te testen. Volgens Garry Newman van ontwikkelaar Facepunch Studios spelen alle beheerders momenteel als vrouw, al zal het geslacht van een personage willekeurig bepaald worden wanneer de modellen aan Rust worden toegevoegd.

  Spelers kunnen dus niet kiezen of ze specifiek met mannen of vrouwen in Rust spelen. Ook andere kenmerken, zoals huidskleur, worden willekeurig gekozen. Deze kenmerken worden toegewezen aan Steam ID's en kunnen niet worden aangepast.

  Vrouwen in Rust en nieuwe pantsers

  Daarnaast zal die update die vrouwen in Rust speelbaar maakt ook andere toevoegingen bevatten, zoals pantsers van hout en botten, aanpassingen aan hoe spelers zich kunnen voortbewegen en verschillende verbeteringen op het gebied van de graphics.

  Newman benadrukte dat Rust zich nog steeds in een vroege toegangsfase bevindt. Hierdoor zal er nog veel ge√ęxperimenteerd worden in de game, voordat deze een volledige lancering krijgt. Het is daarom nog niet bekend wanneer de vrouwen in Rust voor iedereen beschikbaar zijn.

  De complete versie van Rust laat nog even op zich wachten, maar de game is al wel speelbaar via Steam. Begin 2014 hadden Rust en Garry's Mod, een andere Steam-game van Facepunch Studios, de ontwikkelaar al meer dan 30 miljoen dollar opgebracht.

  Rust

  Verkijgbaar vanaf 11 december 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.