Vreemd Twitter bericht maakt gebruikers onrustig

  Op Twitter kregen verschillende gebruikers een vreemd bericht. Dit vreemde bericht bevatte allemaal cijfers, waardoor het een geheime code leek. De Twitter gebruikers dachten hierdoor dat ze werden gehackt of slachtoffer waren van een phishing bericht, maar dit bleek allemaal niet zo te zijn.

  Het ziet er voor de meeste gebruikers op Twitter een beetje vreemd uit. Plotseling een bericht krijgen vol met cijfers en letters die niks met elkaar te maken hebben. Hierdoor gingen de gebruikers van Twitter ervan uit dat dit een hacker was of een phishing truc.

  Het technische team van Twitter kreeg honderden berichten over deze vreemde notificaties. Er was al snel uitgevonden wat er fout ging.

  Vreemd Twitter bericht was technisch foutje

  Het vreemde Twitter bericht bleek uiteindelijk gewoon een foutje van de website te zijn. Twitter Support had ook een Tweet geplaatst met de uitleg. Normaal krijg je een rood bolletje als je een notificatie krijgt. Dit wordt met codes gedaan en normaal zie je deze niet, maar nu ging het even fout en kreeg je alle codes achter de notificaties te zien. Twitter weet niet precies hoe dit is gebeurt, maar heeft het zo snel mogelijk gefixt.

  Dit is niet de eerste keer dat er recent in het nieuws gebruikers van een online service vreemde berichten ontvangen. Veel PS4 gebruikers kregen een vreemd bericht waardoor de console onbruikbaar was. In dit bericht kreeg de PS4 vreemde tekens die het systeem niet herkende, waardoor het systeem vastliep. Veel PS4 gebruikers moesten daardoor hun console naar fabrieksinstellingen brengen en waren veel gegevens kwijt.

  Dat was niet het geval bij Twitter, maar dat de gebruikers meteen hieraan dachten is niet verrassend. Veel Twitter gebruikers maken ook gebruik van de PS4, waardoor ze misschien ook wel zo’n bericht binnen hebben gekregen. Hierdoor had je kans dat de gebruikers van de PS4 en Twitter bang waren dat ze weer hetzelfde bericht binnen hadden gehad.

  In mei was er ook een bug die Twitter rondging waardoor wachtwoorden in gevaar kwamen. Hier werd als tip gegeven om je account extra te beveiligen. Het blijkt ook maar weer door de angst voor hacking en phishing, dat het maar beter is om je account op Twitter extra goed te beveiligen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.