VR komt niet naar Project Scarlett

  VR headsets komen niet naar Project Scarlett. Volgens Phil Spencer is VR iets waar Xbox fans gewoon niet geïnteresseerd in zijn. Maar het ziet er naar uit dat Phil Spencer zelf ook niet de grootste fan is van VR.

  The Verge

  "Ik heb wat problemen met VR."

  "Ik vind het een isolerende ervaring en ik zie games als een bijeenkomend of samenkomende ervaring"

  Phil Spencer

  Phil is duidelijk niet de grootste fan van VR. Hij denkt dat VR mensen van elkaar isoleert terwijl ze juist mensen bij elkaar horen te brengen. Hoewel statistieken tonen dat VR inderdaad isoleert zegt hij wel dat dit niet het einde is voor VR en Xbox. "Er is niet veel geld dat verdiend kan worden met VR. Er worden geen miljoenen aan VR headsets verkocht op dit moment maar uiteindelijk zal dat wel kunnen gebeuren. Alleen voor nu ligt onze focus daar niet."

  "Er is niet veel geld dat verdiend kan worden met VR. Er worden geen miljoenen aan VR headsets verkocht op dit moment maar uiteindelijk zal dat wel kunnen gebeuren. Alleen voor nu ligt onze focus daar niet."

  Phil Spencer

  Microsofts blik op VR is het tegenovergestelde van zijn console rivaal. Sony, dat veel geld geïnvesteerd heeft in zijn eigen VR headset en titels heeft vanaf 3 maart 2019 meer dan 4.2 miljoen VSVR headsets verkocht. Het wordt verwacht dat Sony weer als eerste investeert in VR als de PlayStation 5 eenmaal uitkomt. Maar het is al duidelijk dat Microsoft niet het gevecht zal aan gaan met Sony.

  Hoewel VR nu wel eindelijk tot stand is gekomen met headsets van Valve, Oculus en Sony, is het helaas nog niet mainstream. Maar VR kan zijn eerste mega-hit krijgen door Valve's nieuwe Half Life game, Half-Life: Alyx. Hierdoor zou VR een poging krijgen om meer mainstream te worden.

  Half-Life: Alyx

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.