VR-game Mare in ontwikkeling door ex-designer The Last Guardian

  Rui Guerrero, ex-designer van The Last Guardian, is begonnen aan de ontwikkeling van zijn nieuwe VR-game Mare. De game heeft een beetje de stijl van The Last Guardian, waar spelers in een heldere, maar ook sombere wereld terechtkomen.

  In de game help je een jong meisje ontsnappen aan een lege serene stad door gebruik te maken van een mechanische vogel. De speler is de vogel en je bestuurt deze met je eigen starende blik.

  In Mare vlieg je naar daar waar je heen kijkt en daarmee kun je als speler de vogel makkelijk besturen door gewoon te kijken. Het is niet per se een directe controle van de vogel, maar het is meer een soort lokken van de vogel. Hoe dit precies is z'n werk gaat is nog onbekend, maar het is in ieder geval de gameplay die gebruikt wordt om puzzels op te lossen en obstakels te verwijderen zodat het meisje verder kan.

  De stijl van de VR-game Mare

  De stijl doet wat denken aan The Last Guardian, waar de wereld vrij somber is en het meisje het contrast biedt door kleur en beweging tegenover de grimmige landschappen. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend. De game verschijnt op de Oculus-platformen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.