Voorlopig geen nieuwe EA games voor de Switch

  We hoeven voorlopig geen nieuwe EA games voor de Nintendo Switch te verwachten. Dat zegt Blake Jorgensen, de financiële man bij EA, tegen The Wall Street Journal. FIFA 18 is tot nu toe de enige game van de uitgever die voor de Switch is uitgekomen.

  EA wacht totdat de Switch een volledig jaar uit is voordat ze beslist of ze nog games gaat maken voor het platform. Tot die tijd komen er geen EA games naar de console. Volgens Jorgensen is dit om "volledig te begrijpen wat de vraag is".

  In augustus zei Patrick Soderlund, vicepresident van EA Worldwide Studios, dat ze al hun games zouden brengen naar platformen met spelers er op. Daar zou de Switch dan ook onder vallen, maar klaarblijkelijk vallen voor EA de eerder deze week bekendgemaakte verkoopcijfers tegen.

  Krijgen we dan helemaal geen EA games meer voor de Switch?

  Dat we tot maart, wanneer de Switch precies één jaar oud is, moeten wachten op meer duidelijkheid over de toekomst van EA op de Switch is duidelijk. Tot die tijd moeten we het doen met FIFA 18 en Fe, dat enkel door EA wordt uitgegeven. Fe komt in het begin van 2018 uit, dus helemaal zonder EA games komen we niet te zitten.

  De Nintendo Switch kwam in maart van dit jaar uit. FIFA 18, die afgelopen september uitkwam, was de eerste FIFA game in jaren die voor een Nintendo spelcomputer verscheen. In de review gaven we de game een 7.

  FIFA 18

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.