Volgende film uit 'The Purge' reeks komt in 2020 uit

  Universal Pictures heeft aangekondigd dat de vijfde film uit de populaire ‘The Purge’-franchise op 10 juli in 2020 uitkomt. Als we de opmerkingen van de maker moeten geloven, ziet het er naar uit dat de nieuwe ‘The Purge´ film het laatste deel gaat worden.

  Universal Pictures

  Door wie wordt de nieuwe 'The Purge' film gemaakt?

  De oorspronkelijke maker achter de eerste 'The Purge' keert terug voor dit nieuwe deel. De bedenker van 'The Purge', James DeMonaco, gaat het script van de film schrijven. Hij is verantwoordelijk geweest voor alle eerdere producties uit de franchise, waaronder de vier films en de vorig jaar uitgebrachte TV-serie. Verder is aangekondigd dat James Blum, Sébastien Lemercier, Michael Bay, Brad Fuller en Andrew Form ook betrokken zijn bij het project als producenten.

  Waar gaat dit vijfde 'The Purge' deel over?

  Er is nog maar weinig informatie bekend over het verhaal van het nieuwste deel uit de reeks. De bedenker van de franchise, James DeMonaco, heeft in een interview met Entertainment Weekly aangeven dat dit waarschijnlijk het laatste ‘The Purge’ deel gaat worden.

  Dit is wat hij hierover te zeggen had:

  "Ik heb het volgende deel in mijn hoofd en ik denk dat ik het ook ga schrijven. De film gaat op een geweldige manier een eind aan de reeks maken en we willen echt een eind aan alles maken. Ik ben er erg enthousiast over. Toen ik het idee aan iedereen pitchte, leken ze allemaal opgewonden. Het gaat echt een heel cool einde worden."

  Wat is ‘The Purge’?

  Het allereerste deel van 'The Purge' kwam uit in 2013. In de films heeft de overheid besloten om jaarlijks op één dag alle vormen van crimineel gedrag, zoals moord en diefstal, toe te staan. Deze dag wordt ‘The Purge’ genoemd en is in het leven geroepen om criminaliteit tegen te gaan.

  In totaal zijn er vier films en een TV-serie uitgekomen die ieder erg succesvol waren. De prequel genaamd ‘The First Purge’ die vorig jaar uitkwam, was in totaal goed voor een omzet van ongeveer 137 miljoen dollar terwijl het budget maar uit 13 miljoen dollar bestond.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.