VLC 3.0 release brengt Chromecast ondersteuning en meer

  Een fijne mediaspeler die precies doet wat je wilt en die makkelijk te gebruiken is. VLC staat niet voor niets in onze lijsten met nuttige programma's en goede Windows MediaPlayer alternatieven, maar na dit weekend komt er nog een goede reden bij. De VLC 3.0 release ondersteunt namelijk het gebruik van de Chromecast.

  Vanaf elke plek in je huis een film streamen, een plaatje tonen of muziek opzetten: de Chromecast biedt dit alles, zonder al teveel heisa rondom installeren. Maar tot op heden was je of afhankelijk van ondersteuning van websites als YouTube of streamingdiensten als Netflix zelf om content af te spelen. Met de allernieuwste versie van VLC kan je nu dan ook al jouw eigen verzamelde bestanden naar je Chromecast streamen.

  VLC 3.0 release krijgt naam Vetinari

  Dat de feature vroeg of laat beschikbaar zou worden gemaakt voor de standaard versie van VLC, hing al in de lucht. De bètaversie van de mediaspeler had de functie namelijk al, maar die liet het zo nu en dan nog even afweten. In de 3.0.0 release van VLC zijn de problemen verholpen en is streamen naar een aangesloten Chromecast met slechts twee muisklikken al gebeurd.

  Behalve de Chromecast ondersteuning is ook de mogelijkheid om af te spelen via een netwerkschijf uitgebreid (in combinatie met een Chromecast dus perfect voor een studentenhuis) en kan de mediaspeler 4K en 8K filmpjes afspelen zonder dat daar extra stappen of plugins voor nodig zijn. Een andere grote aanwinst voor de speler is de toevoeging van ondersteuning voor 360 graden video's en 3D audio.

  Mocht je hebben gewacht tot deze officiële release van de Chromecast ondersteuning voordat je overgaat tot het komen van het kastje, dan kan je het nuttige streamingkastje hier kopen. Of hint het aan je vriend/vriendin voor valentijnsdag, want in onze lijst met tips voor die snel aanstormende 14 februari staat de Chromecast namelijk ook.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.