Vive Wireless Adapter wint Best Hardware op gamescom

  De Vive Wireless Adapter stond op gamescom flink in de belangstelling. Het apparaat heeft zelfs de prijs voor de beste hardware gewonnen tijdens de Gamescom Awards 2018.

  De Gamescom Awards worden ieder jaar tijdens het game-event in Keulen uitgereikt. Er worden hier prijzen uitgedeeld aan de beste games, hardware en software. Alles wordt beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury en dit jaar won de draadloze VR adapter de prijs voor de beste hardware. In 2015 mocht de Vive de prijs ook al in ontvangst nemen, maar nu gaat het vooral om de draadloze-functie.

  Vive Wireless Adapter zorgt voor vrije beweging

  Het apparaat zorgt ervoor dat VR-gebruikers geen kabel naar de computer meer nodig hebben, maar hierdoor geen kwaliteit verliezen. Hierdoor kunnen de spelers vrij bewegen, wanneer ze hun favoriete VR games spelen. De HTC Vive is speciaal gemaakt om VR te kunnen ervaren in je eigen woonkamer.

  De adapter wordt bovenop je hoofd geplaatst en geleverd samen met een batterij. Deze batterij zorgt er voor dat de headset en de ontvanger van stroom worden voorzien en gaat ongeveer 2,5 uur mee. Door middel van transmitter wordt er verbinding gemaakt met de PC en is er dus geen kabel nodig tussen de PC en de headset.

  De andere categorieën

  Er zijn in totaal dertien categorieën, waarvan de draadloze VR hardware een van de winnaars is. Andere winnaars zijn Battlefield 5, Sekiro: Shadows Die Twice, Super Smash Bros Ultimate, de Fortnite Booth en Activision. Bekijk de volledige lijst op de website van gamescom.

  Je kunt de HTC Vive Wireless Adapter vanaf 5 september pre-orderen. De hardware komt op 24 september uit. Je betaalt voor dit nieuwste stukje VR technologie ruim 250 euro.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.