Virtuele racer gezocht voor McLaren Formule 1 team

  Het McLaren Formule 1 team is op zoek naar een virtuele racer. De winnaar van de competitie krijgt een contract aangeboden bij het team. Ze zijn het eerste Formule 1 team die dit doen.

  De winnaar van de competitie krijgt een contract voor één jaar als simulator coureur bij het Formule 1 team van McLaren. In deze rol werk je samen met de engineers van het team om de auto te verbeteren voor de echte coureurs tijdens de races. Je staat nauw in contact met de coureurs Fernando Alonso en de Belg Stoffel Vandoorne. Momenteel is Nederlander Nyck de Vries ook actief als simulator coureur naast zijn werkzaamheden in de Formule 2.

  Virtuele racer bij McLaren

  In samenwerking met Logitech G gaat McLaren een competitie opzetten om de beste virtuele racer te vinden. Zes finalisten worden door experts gekozen om deel te nemen aan de finale. Verder worden er vier andere finalisten uit online kwalificatie evenementen gekozen. Deze worden komende zomer gehouden.

  In de grote finale nemen de tien deelnemers het tegen elkaar op. Er wordt geracet op verschillende platformen en verschillende games waaronder Project CARS. Verder wordt gekeken naar technische kennis, samenwerking met het team en de fysieke en mentale kracht van de deelnemers. Aan het einde van de finale wordt de deelnemer die het beste in alle zaken heeft gescoord aangenomen.

  Op het Youtube kanaal van McLaren is de competitie te volgen. De finale wordt gehouden in de herfst. Bekijk de video voor de introductie van de virtuele competitie bovenaan de pagina.

  Project CARS

  Verkijgbaar vanaf 7 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.