Vimeo streamservice gaat officieel niet door

  Vimeo had de plannen om een eigen Vimeo streamservice te maken, om zo de concurrentie aan te gaan met bijvoorbeeld Netflix en Hulu. Dit plan is nu officieel geschrapt.

  Vimeo wilde de concurrentie aangaan met de streamservices van Netflix en Hulu, de streamservice van Vimeo moest in 2018 lanceren. Nu is officieel bekendgemaakt dat Vimeo niet verder gaat met het idee om originele programma's op een streamservice te maken.

  Informatie over de Vimeo streamservice

  Het idee was om miljoenen uit te geven, om zo net als Netflix, een streamservice te maken met originele content. Om dit idee werkelijkheid te maken, werd Alana Mayo van Paramount Pictures in dienst genomen.

  Ondertussen zijn Alana Mayo en Vimeo allebei weer hun eigen kant op gegaan. The Hollywood Reporter meldt dat Joey Levin, de CEO van Vimeo, het volgende heeft gezegd in een statement:

  ''Het was een moeilijke beslissing om dit achter ons te laten. Het idee om een streamservice te maken was altijd enorm interessant voor Vimeo. Het was mooi geweest als de getalenteerde Alana Mayo de kans kreeg om haar visie waar te maken. Zij en haar team zijn enorm creatief en gaan een mooie toekomst tegemoet.

  Onze mogelijkheden om content makers nog enthousiaster te maken is voor ons het belangrijkst. Hierom kiezen wij ervoor om onze volledig op dat onderwerp te focussen."

  Vimeo zal zich volledig focussen op wat ze nu te bieden heeft. Met een Vimeo abonnement bezit je de kracht om zelf professionele content te creëren. Ondertussen maken meer dan 750.000 mensen gebruik van deze service.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.