Video van geannuleerde Xbox smartwatch opgedoken

  Er is een video opgedoken waarin de geannuleerde Xbox smartwatch getoond wordt. Calyx Hikari, een YouTuber, heeft een prototype in handen gekregen en toont in een video hoe het apparaat werkt.

  Al bij opstarten is te zien dat de Xbox smartwatch, die als codenaam Joule heeft gekregen, een echt Microsoft product is. Zo is de interface sterk afgeleid van bijvoorbeeld de telefoons die op Windows draaien, zoals de Lumia 650. Ook is te zien dat het slimme horloge over een trainingsapp beschikte, waarmee gebruikers bijvoorbeeld kunnen meten hoe veel kilometer ze hardgelopen hebben.

  Wel is goed te zien dat het een prototype betreft, aangezien de smartwatch niet optimaal werkt in de video. Zo valt het apparaat geregeld uit en moet het zelfs opnieuw opgestart worden.

  Xbox Smartwatch al in 2014 opgedoken

  Al sinds 2014 waren er geruchten over een eventuele smartwatch van Microsoft. De release zou dan in 2015 volgen, maar dat is nooit gebeurd. Die is er alleen nooit gekomen. Het is onbekend waarom Microsoft het project de deur heeft gewezen.

  Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in 2014 een andere smartwatch gelanceerd: de Microsoft Band. Die was vooral bedoeld voor fitness doeleinden en kreeg in 2015 zelfs een nieuwe versie. Ook van dat apparaat is daarna weinig meer vernomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.