Verschillende Final Fantasy Nintendo Switch games op weg

  Square Enix gaat flink uitpakken op de Nintendo Switch, met een heel reeks aan nieuwe en oude Final Fantasy games die de komende maanden op de Nintendo Switch speelbaar gaan zijn. Onder andere Final Fantasy Crystal Chronicles, Final Fantasy VII en Final Fantasy XV: Pocket Edition komen naar de Switch.

  Een heleboel verschillende Final Fantasy games gaan naar de Nintendo Switch komen. Dit maakte Nintendo tijdens de nieuwste Nintendo Direct bekend. Allereerst komt er een remaster van Final Fantasy Crystal Chronicles, een game die oorspronkelijk voor de Nintendo Gamecube verscheen.

  Ook zal er een nieuwe versie van World of Final Fantasy komen genaamd World of Final Fantasy Maxima. Het zal een versie van de game zijn waarin je met een speciale kracht kan veranderen in bekende personages uit de geschiedenis van Final Fantasy, zoals Noctis uit deel XV. Final Fantasy XV krijgt meer representatie op de Switch met een HD-versie van de mobile game Final Fantasy XV: Pocket Edition.

  Ook klassieke Final Fantasy games naar de Nintendo Switch

  De gele Chocobo vogels krijgen een re-release van de Wii game Chocobo's Mystery Dungeon. De gameplay lijkt op de eerdere Mystery Dungeon games, die hier in Nederland vooral als Pokémon spinoffs uitkwamen. Final Fantasy XII: The Zodiac Age komt overigens ook naar de Switch toe. Deze game verscheen eerder alleen nog voor de PlayStation 4 en pc.

  Tot slot kunnen fans van de old school Final Fantasy games ook hun hart ophalen. Er werd namelijk aangekondigd dat Final Fantasy VII, IX en X/X-2 allemaal in 2019 naar de console van Nintendo komen. Het gaat hier om re-releases van de game en niet om remakes.

  Specifieke releasedata voor de meeste games zijn nog niet bekend.

  World of Final Fantasy: Maxima

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.