Verrassing: Twee gratis, nieuwe Pokemon games gelanceerd

    Zo vlak voor de feestdagen besluit The Pokemon Company ineens twee gloednieuwe Pokemon games uit te brengen. Het gaat om Pokemon Tower Battle en Pokemon Medallion Battle. Beide games zijn per direct speelbaar via Facebook.

    In Pokemon Tower Battle is het aan spelers om Pokemon te stapelen om een zo hoog mogelijke toren te bouwen. De game doet daarmee denken aan Tricky Towers, tevens een puzzelgame die draait om het tactisch plaatsen van blokken om een stabiele toren te bouwen. Je kunt het in de game via leaderboards tegen elkaar opnemen en strijden om wie de hoogste toren heeft. Pokemon Tower Battle is nu beschikbaar voor iedereen.

    Hetzelfde kan niet gezegd worden voor Pokemon Medallion Battle. Die titel is op het moment alleen nog beschikbaar in het oosten van de wereld. Specifiek de regio Azië en de Stille Oceaan. In de game is het aan jou om Pokemon (in medaille-vorm) te vangen waarna je ze traint om de beste te worden. Dit is nodig voor wanneer je de strijd aan moet gaan in gyms bijvoorbeeld. Maandelijks worden nieuwe Pokemon toegevoegd aan de game waarmee je je collectie kan uitbreiden. Wanneer de game naar de rest van de wereld komt is nog niet duidelijk.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.