Verkoop PlayStation 4 al winstgevend

  De verkoop van de PlayStation 4 is op het gebied van hardware al winstgevend. Dat zegt Sony's CEO Kaz Hirai tijdens een meeting met investeerders.

  Hirai laat weten dat de launch van de console zeer goed is verlopen, maar dat een succes op de langere termijn afhangt van de komende groei. Tot 13 april zijn er 47 titels voor de PlayStation 4 uitgekomen, waarvan in totaal 20,5 miljoen exemplaren zijn verkocht door winkeliers en online via PlayStation Network.

  PlayStation 4 zeven miljoen keer verkocht

  Qua verkochte consoles staat de PlayStation 4 sinds de lancering in november vorig jaar op zeven miljoen. Op de meeting werd ook duidelijk dat momenteel de helft van deze bezitters een PlayStation Plus-abonnement heeft, wat neerkomt op 3,5 miljoen betalende abonnees.

  Ook het aantal actieve gebruikers op de netwerken van PlayStation en Sony werd tijdens het evenement bekend. Dit ligt op meer dan 52 miljoen mensen wereldwijd. En het aantal downloads via de PlayStation App voor smartphones en tablets is op dit moment de grens van 4,5 miljoen overschreden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.