Verkoop Nintendo Switch games zorgt voor grote winst Nintendo

  Nintendo heeft informatie naar buiten gebracht van de winst die het bedrijf heeft geboekt het afgelopen kwartaal. Een groot deel van de winst komt door de verkoop van Nintendo Switch games die de afgelopen maanden zijn verkocht.

  Nintendo heeft van april tot en met juni een omzet gehad van 168 miljard yen, dit is ongeveer 1,29 miljard euro. In hetzelfde kwartaal van 2015 was dit nog 75 miljard yen (573 miljoen euro). De brutowinst is vergeleken met vorig jaar 7,3 procent gestegen. Inmiddels is de Nintendo Switch hoogstwaarschijnlijk meer dan 20 miljoen keer verkocht, aan het eind van juni was dit namelijk nog 19,67 miljoen.

  Donkey Kong Country koploper van Nintendo Switch games

  Deze winst heeft Nintendo vooral te denken aan games voor de Nintendo Switch. De meest succesvolle titel is Donkey Kong Country: Tropical Freeze. De game is wereldwijd al meer dan 1,4 miljoen keer gekocht sinds mei. Van Mario Tennis Aces zijn meer dan 1,3 miljoen exemplaren verkocht. Mocht je zelf de resultaten willen bekijken, dan zijn hier de bijlagen te vinden.

  Ben je benieuwd naar nog meer Nintendo Switch games? Lees dan over de beste Switch handheld games die er prachtig uitzien.

  Donkey Kong Country: Tropical Freeze

  Verkijgbaar vanaf 4 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.