Verken vanaf nu de ruimte in Google Maps

  Goed nieuws voor mensen die helemaal gek zijn van het universum, want Google heeft tal van planeten en andere hemellichamen toegevoegd aan Google Maps. Vanaf nu kun je onder andere Venus en Mercurius verkennen.

  Eerder kon je al de maan en Mars verkennen in Maps, maar sinds kort zijn er vijftien nieuwe hemellichamen bijgekomen. Denk daarbij aan de planeten Venus en Mercurius, maar ook grote manen als Io, Europa en Mimas. Zelfs het internationale ruimtestation ISS kun je van binnen bekijken.

  Hoe dit in zijn werk gaat, is best simpel. Open Maps en selecteer Street View. Vervolgens moet je ellenlang blijven uitzoomen totdat je de Aarde kunt zien vanuit de ruimte. Links op je schem verschijnt vervolgens een menu met alle planeten en hemellichamen die je kunt bezoeken. Vanuit daar kan je dan het heelal verkennen, al kun je natuurlijk niet tot op straatniveau inzoomen.

  Planeten bezoeken in Google Maps dankzij ruimtesonde

  Dat we nu het heelal kunnen verkennen in Maps, komt grotendeels dankzij ruimtesonde Cassini-Huygens. Die maakte gedurende twintig jaar tal van foto's van allerlei planeten en manen in het heelal, alvorens hij afgelopen maand bewust neerstortte op Saturnus. De duizenden foto's die de ruimtesonde maakte zijn uiteindelijk gebruikt om planeten in Maps te laten integreren.

  Via Google Maps kan je zelf alle planeten en manen op eigen houtje verkennen. Google zit sowieso niet stil met wat betreft het constante updaten van de Maps app. Zo kregen iPhone en iPad gebruikers begin dit jaar een tijdlijnfunctie voor in de app.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.