Verdachte van 'The Fappening' had toegang tot honderden accounts

  De man die wordt verdacht van het lekken van honderden foto’s van bekende vrouwen, ook wel bekend als ‘The Fappening’, had toegang tot honderden iCloud-accounts, blijkt uit een onderzoek van de FBI.

  Afgelopen zomer was het groot feest op het wereldwijde web verschillende foto’s van beroemde vrouwen waren gelekt en zorgden voor veel commotie omtrent privacy en veiligheid met betrekking tot iCloud. Waar de meeste mensen de foto’s al weer zijn vergeten, heeft de FBI niet stil gezetten. Die heeft namelijk een verdachte opgepakt voor The Fappening.

  Een recent federaal huiszoekingsbevel en bijbehorende verklaring met betrekking tot het onderzoek van de FBI slingeren nu rond op het internet. Op 15 oktober 2014 hebben federale agenten het huis van Emilio Herrera in Chicago bezocht en troffen daar verschillende computers aan met toegang of poging tot toegang zonder e-mail toestemming tot iCloud-accounts van meerdere beroemdheden in de loop van enkele maanden.

  Niet bekend hoeveel accounts behoren tot The Fappening

  De verdachte heeft in een periode van 31 mei 2013 en 31 augustus 2014 via zijn IP-adres toegang proberen te krijgen tot 572 uniek iCloud-accounts. Deze unieke iCloud-accounts zijn in totaal 3262 keer bezocht. De FBI heeft niet bekendgemaakt hoeveel accounts hiervan behoren tot beroemdheden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.