Verborgen NES Golf gevonden in Nintendo Switch bestanden

  Een ontwikkelaar heeft de NES klassieker NES Golf gevonden in bestanden van de Nintendo Switch. De game is zelfs uitgerust met Joy-Con besturing.

  yellows8

  De ontwikkelaar, twitterend onder de naam yellows8, zegt dat de firmware van de Switch een NES emulator heeft om NES Golf mee te spelen. Hoe dit kan weet hij nog niet, want hij draaide de game op een "onofficiële" manier.

  Dat de game wel uitgerust is met de Joy-Con besturing, betekent misschien dat de game uit 1984 ooit nog via Virtual Console te spelen is op de Switch. Die dienst is momenteel nog niet aanwezig op Nintendo's nieuwste console, maar zal naar alle waarschijnlijkheid ergens volgend jaar verschijnen. Dan wordt ook de betaalde online dienst van Nintendo gelanceerd.

  NES Golf niet enige retrogame op Switch

  Alhoewel NES Golf dus niet speelbaar is op de Switch, de game ligt immers verborgen ergens in de bestanden, belooft de nieuwe console ook weer een feest voor retroliefhebbers te worden. Zo werd vorige week bekend dat Nintendo's arcade klassiekers als een soort collectie één voor één naar de Switch komen, te beginnen met Super Mario Bros.

  Met de nog niet aangekondigde, maar waarschijnlijk wel aankomende Virtual Console dienst, wordt de Nintendo Switch ook weer een aardige console voor retrogamers.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.