Verboden PlayStation 4 consoles goed voor boete van duizenden euro's

  Sony heeft een schadevergoeding van ruim 16 duizend dollar (bijna 15 duizend euro) geëist van een man uit Californië. Dit doet het bedrijf, omdat hij verboden PlayStation 4 consoles met illegaal verkregen games op eBay verkoopt. De Amerikaan adverteert op zijn eigen site ook dat hij de consoles van anderen voor een vergoeding kan jailbreaken.

  Afgelopen oktober spant Sony voor het eerst een rechtszaak tegen de man aan. In de maanden daarna heeft hij nooit op de aantijgingen gereageerd. Daarom heeft het Japanse bedrijf aan de rechter gevraagd om een zogenaamd verstekvonnis toe te kennen. Als ze dit krijgen moet de verdachte het geldbedrag aan Sony betalen.

  De Amerikaan maakt volgens de Japanners misbruik van de PlayStations 4 door de ingebouwde verdediging tegen illegale games te omzeilen. Dit resulteert in meerdere illegale PlayStation 4 consoles met een collectie van 170 games. Deze verkocht hij vervolgens online.

  Verboden PlayStation 4 consoles goed voor 800 dollar boete

  Sony wil voor de verboden PlayStation 4 consoles in totaal 800 dollar ontvangen. Voor elke illegale game op de consoles verwacht het bedrijf een vergoeding van 200 dollar per game. Ten slotte is de onderneming ook van plan om de gerechtskosten van ruim 3 duizend dollar op de Amerikaan te verhalen.

  "Als het gerechtshof niet akkoord gaat met het verstekvonnis tegen de verdachte, geef dit een heel verkeerd signaal af. Hierdoor lijkt het alsof de uitbaters van illegale PlayStation 4 consoles en games gewoon hun gang kunnen gaan door niet te reageren."
  - Sony

  Het is niet de eerste keer dat een console van Sony door derden wordt misbruikt. In december maakt de PlayStation Classic hack het mogelijk om meer games te downloaden. Voor de mensen die hun PlayStation games legaal en gratis willen hebben, kunnen een kijkje nemen naar de PlayStation Plus games van maart.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.