Veel PlayStation Network accounts op dit moment gehackt

  Vanuit onze Spaanse afdeling komt de mededeling dat er de laatste tijd steeds meer PlayStation Network accounts gehackt worden. Dat bevestigde Sony tegen het Spaanse XGN. Verdachte activiteiten lijken recentelijk namelijk toe te nemen.

  Veel PSN gebruikers melden via verschillende fora en online communities dat zij recentelijk verdachte activiteiten waarnemen rondom hun PlayStation Network accounts. Volgens Sony blijkt er wel degelijks iets aan de hand.

  PlayStation Network account hack: beter voorkomen dan genezen

  Mogelijk zou een grote hack van een bekende website toegang tot wachtwoorden verschaffen aan kwaadwillenden. Wie hetzelfde wachtwoord heeft voor z'n PlayStation Network account, kan dan al snel op problemen rekenen. Het is vooralsnog niet bekend om welke website het zou gaan.

  In Nederland is het relatief rustig qua meldingen van verdachte activiteit. Op Amerikaanse fora ligt dat aantal een stuk hoger. Het wordt aangeraden om de pas geïntroduceerde tweestapsverificatie te gebruiken van Sony. Zodra een onbekend IP-adres inlogt op je account, ontvang je een SMS. In het geval van zo'n melding wordt aangeraden om zo snel mogelijk contact op te nemen met de klantenservice van Sony PlayStation.

  Websites gehackt

  Hacks van websites en daarmee gestolen wachtwoorden zijn een steeds groter probleem. Eind augustus kwam het nieuws naar buiten, dat een bekende GTA fansite met 200.000 leden is gehackt.

  Veel websites slaan wachtwoorden wel versleuteld op, waardoor deze niet direct inzichtbaar zijn. Toch is het na een grote hack altijd aan te raden je wachtwoorden te veranderen, mocht je dezelfde gebruiken bij meerdere websites.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.