Veel gameverslaafde jongeren tussen 12 en 15 jaar

  Zo blijkt uit een onderzoek namelijk 1 op de 10 gameverslaafd te zijn. De gameverslaafde jongeren zijn overwegend jongens die meer dan 29 uur per week achter hun computer spelen.

  95% Van de jongens tussen de 12 en 15 jaar geeft aan wel eens te gamen. Zij spelen gemiddeld 16 uur per week en dan voornamelijk Call of Duty: Black ops 3, GTA 5 of FIFA 16. Bij de gameverslaafde jongens in dezelfde categorie loopt de gemiddeld gametijd per week op naar 29 uur, met een enkele uitschieter naar 60 uur per week. Er is hierbij geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende de apparaten waarop gespeeld wordt.

  Voor jongens met concentratieproblemen, zoals ADHD en voor jongens die moeilijk vrienden maken, ligt een gameverslaving extra op de loer. Zij lopen verhoogd risico om gameverslaafd te worden volgens Regina van den Eijnden, jeugdonderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Voor de tweede groep geldt dat zij door hun gameverslaving verder in een isolement raken en geen sociaal leven hebben. Zij vinden het makkelijker en prettiger om online vriendschappen te maken en onderhouden.

  Weinig meiden onder gameverslaafde jongeren

  Voor meiden van 12 tot 15 jaar onder gameverslaafde jongeren zijn de cijfers een stuk minder zorgwekkend. 75% Van de meiden in deze leeftijdscategorie geeft aan te gamen. Zij doen dit in tegenstelling tot de jongens, gemiddeld maar 4,5 uur per week.

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.