Veel context rondom Willem Holleeder te halen op Videoland

  De veroordeling van Willem Holleeder maakt veel los in de media. Hoewel de meeste berichten het erover eens lijken dat de levenslange gevangenisstraf terecht is, kan het tussen alle aandacht voor de uitspraak moeilijk zijn om iets te vinden over de achtergrond van dit hele verhaal. Wie de draad even kwijt is, kan op Videoland het nodige zien.

  Gezien de bekendheid van Willem Holleeder is het geen verrassing dat er door de jaren heen meerdere programma’s over hem en zijn praktijken zijn gemaakt. Er zijn meerdere documentaire-specials, maar ook gedramatiseerde vertellingen. Wij hebben er drie uitgezocht die op Videoland beschikbaar zijn.

  Judas

  Judas is een serie die eerder dit jaar verscheen. De serie is gebaseerd op een gelijknamig autobiografisch boek van Astrid Holleeder, de zus van Willem. Zowel het boek als de serie beschrijven gebeurtenissen vanaf omstreeks 2013, het jaar waarin Astrid Holleeder en andere naasten van Willem besluiten tegen hem te getuigen.

  Ook zijn er flashbacks naar eerdere gebeurtenissen. Deze flashbacks moeten het verleden van de Holleeders duidelijk maken. Op deze manier wordt een beeld geschetst van de werkelijke significantie van Astrids beslissing om te getuigen.

  De (Onder) Wereld van Willem Holleeder

  Dit is één van twee videoland-documentaires van ongeveer een uur. In deze documentaire neemt John van den Heuvel je mee in - hoe kan het ook anders - de wereld van Holleeder. Daarbij moet aan het licht komen dat de werkelijke aaibaarheidsfactor van Nederlands knuffelcrimineel erg tegenvalt.

  De documentaire is uit 2016 en sluit dus niet direct aan op de laatste actualiteiten. Toch kun je er van uitgaan dat alle feiten die naar voren komen kloppen volgens de informatie uit 2016. Misschien dat de documentaire licht gedateerd is, maar onzin is het niet.

  Moorddossier Holleeder

  Voor een documentaire die wél direct aansluit op de actualiteit verwijzen we je graag naar Moorddossier Holleeder. Deze documentaire is van 2019 en gaat over de zes liquidaties waar Holleeder de afgelopen periode voor terechtstond. Het gaat om de moorden op Thomas van der Bijl, John Mieremet, Kees Houtman, Willem Endstra, Cor van Hout en Robert ter Haak.

  In Moorddossier Holleeder reconstrueert John van den Heuvel deze moorden aan de hand van politiedossiers die hij aanvult met eigen onderzoek. Ook zijn er interviews met Sonja Holleeder (de andere zus van Willem) en April van der Bijl (dochter van één van de slachtoffers). Zij vertellen wat hen overtuigt dat Holleeder verantwoordelijk is.

  Als je je liever niet zo met de zaak bezig houdt, maar wel graag iets te kijken wil hebben kun je hier lezen wat er deze maand nieuw is op Videoland. Ook kun je onze special lezen met de beste Videoland series van dit moment.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.