Valve meest begeerde werkgever in game-industrie

  Valve Software is de meest begeerde werkgever onder game-ontwikkelaars. Daarmee is de Amerikaanse studio over het algemeen bezien populairder dan het eigen bedrijf van programmeurs. Dit blijkt uit een enquête van de Indepedent Game Developers Association onder meer dan 2200 ontwikkelaars.

  Naast Valve's succes met het dominante PC-distributieplatform Steam en populaire games als Dota 2, Team Fortress 2 en Counter-Strike: Global Offensive, wordt het bedrijf ook geroemd om zijn non-traditionele management.

  Platte bedrijfsstructuur

  Volgens het in 2012 uitgebrachte Valve-werknemershandboek hanteert de studio een platte bedrijfsstructuur. Valve vertrouwt erop dat zijn werknemers een zo goed mogelijke bijdrage aan hun werkgever leveren. Dit wordt door Valve belangrijker geacht dan hiërarchische orders die van bovenaf worden opgelegd.

  Na Valve en de eigen ontwikkelstudio volgt Activision Blizzard met een derde plaats. Net als Ubisoft is die uitgever-ontwikkelaar eigenaar van enkele onafhankelijke studios, zoals Blizzard, Call of Duty-maker Infinity Ward en Skylanders-bedenker Toys for Bob.

  De top-tien van meest begeerde werkgevers in de game-industrie is als volgt:

  1. Valve
  2. Eigen bedrijf
  3. Activision Blizzard
  4. BioWare
  5. Ubisoft
  6. Huidige werkgever
  7. Nintendo
  8. Naughty Dog
  9. Double Fine
  10. Bethesda Game Studios

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.