Valve kondigt nieuwe Half-Life game aan

  Valve brengt binnenkort een nieuwe game naar de Half-Life franchise. Het is niet de game waar fans al zo lang om roepen, maar een virtual reality game rondom een bekend personage uit Half-Life 2. De game heet Half-Life Alyx.

  Valve

  Alyx verwijst naar Alyx Vance, de assistent van Gordon Freeman uit Half Life 2. Valve onthulde de naam van de game in een tweet op haar Twitterkanaal. Los van de naam vertelde Valve nog niets over de game, behalve dat we aanstaande donderdag om 19:00 een onthulling van de game mogen verwachten.

  Nieuwe Half-Life game details volgen

  Tijdens deze onthulling zullen we vermoedelijk meer te weten komen over het verhaal van de game. Daarnaast zal Valve dan waarschijnlijk uit de doeken doen of de game een virtual reality exclusieve game is of dat de game ook zonder VR-bril te spelen zal zijn. De titel is momenteel namelijk aangekondigd als VR-titel.

  De aankondiging van de game, en het feit dat dit in principe een VR-titel is, ligt in lijn met de Valve Index. Dit is de VR-bril die Valve eerder dit jaar uitbracht, nadat deze lekte. Of er gewerkt wordt aan een officieel derde deel in de Half-Life franchise is onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.