Valve Index VR headset per ongeluk gelekt op Steam

  Waarschijnlijk zal Valve op 15 juni een nieuwe VR Index headset uitbrengen. Dit blijkt uit een lek op Steam, de webwinkel van het bedrijf. De pagina waarop de headset te zien was ging per ongeluk te vroeg online afgelopen maandagavond. Een Twitter-gebruiker kwam hierachter en plaatste screenshots. Inmiddels is de pagina verwijderd.

  Wario64

  Een Twitter-gebruiker genaamd Wario64 zag de webpagina van de headset en plaatste hier vervolgens screenshots van. In eerste instantie waren het nog geruchten, maar later heeft Valve aan The Verge bevestigd dat de webpagina per ongeluk te vroeg was gepubliceerd. Het bedrijf heeft de pagina inmiddels verwijderd.

  Wat zijn de specificaties van de Valve Index VR headset?

  Hoeveel de headset gaat kosten is nog niet bekend. Wel weten we dat de headset een ingebouwde koptelefoon heeft. De oortjes zitten aan de zijkanten van de headset. Ook de verdere specificaties stonden op de gelekte webpagina. Zo weten we dat de headset een grafische kaart van Nvidia GTX 970 of hoger nodig heeft.

  Verder maakte The Verge bekend dat de headset geleverd zal worden met een eigen controllersysteem. Dit is niet gek, want Valve werkte eerder ook al samen met HTC om de HTC Vive te ontwikkelen. Als je hier meer over wil lezen kan dat in ons artikel over de top vijf beste VR games voor HTC Vive.

  Wanneer komt de headset uit?

  Op de gelekte webpagina stond dat de headset op 15 juni uit zal komen. Valve zei tegen The Verge dat de informatie die op de webpagina te zien was klopt. We kunnen er dus tot nu toe van uit gaan dat de headset op 15 juni uit zal komen. Het was eigenlijk de bedoeling dat de headset op 1 mei officieel aangekondigd zou worden. Het bedrijf heeft op de webpagina na geen verdere informatie gegeven over de headset. Het is dus nog maar even wachten voordat we meer weten.

  Wil je meer over VR lezen? Lees dan vooral ons artikel over de top drie beste VR gadgets van 2018.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.