Valve brengt Steam Chat applicatie uit op IOS en Android

  Valve, het bedrijf dat Steam beheert, heeft een aparte app uitgebracht voor de chat van Steam. De Chat functionaliteit was vorig jaar geïntroduceerd op Steam en de gratis app geeft gebruikers toegang tot nieuwe moderne chat ervaringen. De Steam Chat applicatie is nu verkrijgbaar op IOS en Android

  Valve, Steam en Chat

  Valve had zijn chat functionaliteit al erg verbeterd. De Steam Chat applicatie werd uitgebreid met groep Chats, Inline dienst (Ja dat las je goed), Channels, invite links en een voice chat. Je kan nu zelfs je chats bereiken via een browser zoals Chrome. Maar Valve vond dit niet genoeg. De chat app moest een concurrent gaan worden van de massaal gebruikte ‘Discord’. Discord is een voice en tekst chat voor iedereen (maar voornamelijk Gamers) en op dit moment de meest gebruikte voice en tekst chat applicatie voor gamers.

  Valve heeft dus een flinke concurrentie. Toch gaan ze de strijd aan met hun nieuwe app voor IOS en Android, Steam Chat. Steam Chat is een die de moderne chat functies van PC brengt naar IOS en Android. De App zal bijna alle functies van PC met zich mee brengen en ook een paar nieuwe toevoegingen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om je notificaties aan te passen en een andere tekst of kleur te geven.

  De toekomst van de Steam Chat applicatie

  De Steam Chat app is vanaf vandaag verkrijgbaar op IOS en Android. Een jaar terug werden ze nog geweigerd door Apple, maar vanaf vandaag is de knoop doorgehakt. Of de app veel gebruikt zal worden is nog maar de vraag. De concurrentie ligt namelijk erg hoog. Discord en TeamSpeak zijn beide concurrenten die al veel langer in de markt zijn en veel vertrouwen hebben opgebouwd bij hun klanten. Steam daarentegen begint net met de dienst en hoopt zijn klanten (gamers) op de Steam client te houden. Of dat ze lukt is de vraag.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.