V&D webwinkel vanaf vandaag weer geopend

  Eind 2015 raakte de V&D failliet, maar vanaf vandaag is de online V&D webwinkel weer geopend. Volgers Roland Kahn, oprichter van de Coolcat, zou de doorstart van de V&D webshop eigenlijk al een half jaar na het faillissement moeten worden doorgevoerd.

  Sander v. Ginkel

  De website vd.nl is dus vanaf vandaag weer live en het eerste wat er op de website te zien is, is het welbekende logo van V&D. Daarnaast zijn er op de nieuwe website verschillende categorie├źn, zoals dames, heren, elektronica, sport en hobby. Er valt dus weer van alles aan te schaffen in de webwinkel van het oude vertrouwde warenhuis.

  Eind 2015 werd het faillissement van V&D bekend en al snel namen drie ondernemers, waaronder Roland Kahn,de bedrijfsnaam over. Halverwege 2016 maakten ze bekend dat ze een doorstart wilden maken met de online winkel van V&D, maar deze doorstart werd steeds maar weer uitgesteld. Uiteindelijk werd in april 2017 bekend dat ze bezig waren met een heel nieuw platform, genaamd Frendz, waarmee ze zich richtten op modebewuste jongeren.

  Pas in 2008 voor het eerste en V&D webwinkel

  Het faillissement van de V&D betekende voor meer dan 10.000 werknemers dat zij zonder baan kwamen te zitten. Een van de voornaamste redenen van het toenmalige faillissement was dat de bestuurders van de V&D zich te laat realiseerden dat de toekomst lag in online winkelen. Pas in 2008 werd er een beperkte V&D webshop geopend, waardoor de achterstand op de concurrentie al onoverbrugbaar was geworden.

  V&D richt zich op 40-plussers

  Maar vanaf vandaag is de webwinkel dus weer geopend. Ronald van Zetten, een van de initiatiefnemers, geeft aan dat er steeds maar vragen waren over de herstart van de V&D, zowel van klanten als leveranciers. Er is een half jaar gewerkt aan een manier om de doelgroep, 40-plussers, te bereiken. Inmiddels beschikken ze bij V&D over de juiste technieken om dit voor elkaar te krijgen en is de online winkel dus weer geopend.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.