uTorrent hack kan aanvallers controle geven over computers

  Google's Project Zero team heeft een fout in de populaire BitTorrent client uTorrent gevonden die hackers kunnen uitbuiten. Deze uTorrent hack geeft ze de kans om de controle van een kwetsbare computer over te nemen. De fout zit in de interface van de uTorrent web applicatie.

  uTorrent is een van de meest populaire downloadprogramma's van de wereld. Door de fout die het Project Zero team heeft gevonden, kunnen hackers dus toegang krijgen tot de computers van veel verschillende mensen. Hackers kunnen zeer makkelijk deze toegang winnen door middel van een simpele code. Deze geeft de aanvaller veel controle over de computer van een slachtoffer.

  uTorrent hack nog niet opgelost

  De ontwikkelaar van het downloadprogramma heeft nog geen werkende update naar buiten gebracht. Deze is wel in de maak volgens het bedrijf en maakt deel uit van de beta uitgave van de client. Tavis Ormandy, een beveiligingsonderzoeker van Google, stelt echter dat deze update het probleem niet adresseert. De fout kan volgens hem nog steeds worden uitgebuit door hackers. Het is onbekend wanneer BitTorrent een update uitbrengt.

  Het Project Zero team van Google heeft de lek al in november gevonden, maar geeft bedrijven altijd 90 dagen de tijd om hun beveiligingsfouten op te lossen. Als dit niet op tijd wordt gedaan, zoals hier het geval is, wordt de fout openbaar gemaakt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.