USB veilig verwijderen niet meer nodig in nieuwe versie van Windows 10

  Misschien deed je het toch al nooit, maar met Windows 10 versie 1809 is het officieel niet meer nodig om je USB-drives veilig te verwijderen. De update (die je waarschijnlijk al hebt) verandert de standaardinstellingen voor USB apparaten zodat ‘quick removal’ de standaard wordt. Zo kun je nu eindelijk je USB uit je computer trekken zonder extra stappen.

  De standaardinstelling voor het gebruik van externe opslag was altijd gericht op prestatie. De prestatiegerichte instelling slaat de schrijfoperaties tijdelijk op op de USB-stick. Dit is waarom veilig verwijderen officieel nodig was. De ‘quick removal’ instelling houdt de schrijfoperaties op je pc, zodat je je usb-sticks op elk moment kunt verwijderen.

  Kun je je USB’s nu altijd op elk moment eruit halen?

  Het is nog steeds niet verstandig om je USB-sticks te verwijderen als er actief bestanden naar worden overgedragen. Wanneer dat klaar is kun je het apparaat verwijderen. Controleer dus even of er geen overdracht plaatsvindt voordat je je USB verwijdert.

  Blijft USB veilig verwijderen nodig bij prestatiegerichte instellingen?

  Wanneer je gebruik wil blijven maken van de prestatiegerichte instellingen wel. Voor elk extern apparaat kun je apart aangeven of je gebruik wil maken van ‘quick removal’ of de prestatiegerichte instellingen. Je kunt hier lezen hoe het werkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.