Update - Whatsapp storing zorgt voor veel overlast in meerdere landen

  Er is momenteel een storing bij Whatsapp die voor veel overlast zorgt. Dit is te zien op allestoringen.nl, waar nu al meer dan 20,000 meldingen binnen zijn gekomen. Of de storing is veroorzaakt door de sneeuwstorm en wanneer dit wordt opgelost is nog onduidelijk.

  Whatsapp is een veelgebruikte applicatie waarop mensen met elkaar communiceren. De storing is begonnen om 19:13 en het is nog onduidelijk tot wanneer deze zal duren. Het probleem van de storing ligt voornamelijk bij de verbinding, waardoor mensen geen berichten via de applicatie kunnen versturen.

  Niet iedereen heeft last van de storing, er zijn mensen die alsnog berichten kunnen versturen. De storing is voornamelijk te zien op de storingskaart van allestoringen.nl in de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

  Whatsapp storing niet alleen landelijk

  Niet alleen Nederland is betrokken bij de storing, op de storingskaart is ook te zien dat steden zoals Parijs, Barcelona en Londen last hebben van verbindingsproblemen op de applicatie.

  Hoewel er veel klachten binnenkomen op Twitter, heeft het Twitter-account van Whatsapp geen berichten geplaatst over de storing en of ze bezig zijn met een oplossing. Het is dus onduidelijk hoelang de storing nog zal gaan duren.

  Sneeuwstorm

  Hoewel de oorsprong van de storing onduidelijk is, is er een kans dat het iets te maken zou kunnen hebben met de sneeuw die vanmiddag is gevallen. Veel mensen communiceren met elkaar over het drukke en verwarde openbaar vervoer, wat ervoor kan hebben gezorgd dat de systemen in de war zijn geraakt. Zodra er meer informatie beschikbaar is laten wij dit aan jullie weten.

  Net als het ontregelde openbaar vervoer zorgt ook de Whatsapp storing voor veel oproer in Nederland. Toch kunnen veel mensen momenteel nog gebruik maken van andere communicatiemiddelen op hun telefoon, zoals Messenger, Instagram, SMS en bellen.

  Ook kan zo'n storing voor veel humor zorgen, zoals dat ook gebeurde bij de storing van dezelfde applicatie in 2017. Wij hebben toen de leukste Whatsapp storing reacties voor jullie op een rijtje gezet, want er mag natuurlijk ook worden gelachen op dit soort momenten.

  Update - Storing verholpen

  De storing is inmiddels verholpen, gebruikers van Whatsapp kunnen weer volop gebruik maken van de applicatie. Het aantal meldingen is inmiddels verlaagd van 12000 naar 80. Hebben jullie nog last van de storing?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.