Update - Warner Bros. hint naar nieuwe Batman game op Batman Day

  Afgelopen weekend werd het 80ste jubileum van Batman gevierd, de meest populaire superheld uit het DC-universum. WB Games Montreal, de ontwikkelaar van Batman: Arkham Origins, hint op de speciale dag naar een mogelijke nieuwe Batman game die in ontwikkeling is.

  Op de dag van Batman’s 80ste verjaardag heeft het Twitter-account van WB Games Montreal een video gepost, waarin het bekende Batman-symbool op een gebouw wordt geprojecteerd. In de video flitsen daarnaast vier logo’s voorbij. Eén van de logo’s lijkt sterk op het masker van de Talon, een huurmoordenaar van de Court of Owls - een van de vele vijanden van Batman.

  Een andere fan maakte de opmerking dat wanneer alle vier de symbolen over elkaar worden gelegd er naar een andere schurk gehint wordt. Het logo lijkt dan namelijk sterk in het straatje van Ra's Al Ghul te vallen. De bekende Batman-schurk is de leider van de League of Assassins en was in de films al eens te zien in Batman Begins.

  De tweet hint dan ook sterk naar een nieuwe, onaangekondigde Batman titel. De laatste game met de superdetective in de hoofdrol is immers al in 2015 uitgekomen in de vorm van Batman: Arkham Knight.

  Niet de eerste hint naar een nieuwe Batman game

  De geruchten over een nieuwe Batman-titel door WB Games Montreal komen niet uit de lucht vallen. In 2015 was de ontwikkelaar namelijk al op zoek naar nieuwe werknemers voor twee onbekende AAA-games die zich afspelen in het DC-universum. Hopelijk horen we dan ook snel meer over de titel.

  Wie met de vorige games van Batman aan de slag wil moet snel zijn. Momenteel is de Batman: Arkham Collection en de LEGO Batman trilogie tijdelijk gratis op de Epic Games Store en in de Reageer & Win van deze week kan je de Batman: Arkham Collection winnen voor de Xbox One!

  Update - Ook Batman-schrijver Snyder hint naar Court of Owls

  Het gerucht van een nieuwe Batman game lijkt alleen maar sterker te worden, want niet alleen WB Games Montreal heeft een hint laten vallen. De schrijver van de recente Batman-verhalen heeft namelijk gereageerd op de originele tweet van de ontwikkelaar met de tekst 'Wait for it...' en een hashtag die de aanwezigheid van de Court of Owls nagenoeg bevestigd. Scott Snyder, de auteur is kwestie, heeft sindsdien de tweet verwijderd, maar uiteraard hadden oplettende twitteraars er al screenshots van gemaakt.

  Batman game

  De nieuwe Batman titel is nog niet bevestigd, maar het zou best wel eens kunnen zijn dat er morgen een aankondiging komt morgen bij de State of Play van Sony. Je zou bij het evenement van de consolefabrikant voornamelijk PlayStation-exclusives verwachten, maar eerder werd bijvoorbeeld al Monster Hunter World: Iceborne aangekondigd op de show. Het zou dus best mogelijk kunnen zijn dat we morgen al een officiële aankondiging krijgen.

  Update 2 - Capture the Knight

  Het lijkt dan toch echt te gebeuren. Warner Bros Monstréal heeft wederom een teaser geplaatst op Twitter die doet vermoeden dat de aankondiging van een nieuwe Batman-game aanstaande is. De teaser kun je hieronder bekijken.

  In de teaser worden de vier beelden nog duidelijker in beeld gebracht en lijkt de verhaallijn gegegeven te worden. Het ziet er naar uit dat het befaamde verhaal van de Court of Owls wordt aangedaan. Dit leek eerder ook al bevestigd te worden door de auteur van dit verhaal Scott Snyder.

  Batman: Arkham Origins

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.