Update - The Lord of the Rings serie in de maak

  Er is een The Lord of the Rings serie in de maak. Naar alle waarschijnlijkheid mag Amazon Studios het gaan uitzenden. Dat blijkt uit berichtgeving van Variety.

  New Line Productions

  Zowel Amazon, Warner Bros als de erfgenamen van schrijver J.R.R. Tolkien zijn nog in onderhandeling over de rechten. De onderhandelingen zijn nog in een vroeg stadium, maar naar verluidt heeft Amazon ongeveer 250 miljoen euro over om de rechten op een The Lord of the Rings serie over te nemen.

  De erfgenamen van wijlen Tolkien zijn met meerdere partijen in gesprek over een mogelijke tv-serie. Dat meldt Deadline. Onder meer HBO en Netflix behoren tot de betrokken partijen. Laatstgenoemde heeft al gezegd geen trek te hebben in een The Lord of the Rings serie.

  The Lord of the Rings serie nieuwe kroon op Tolkiens nalatenschap

  The Lord of the Rings en The Hobbit boeken van Tolkien werden al tijdens zijn leven goed ontvangen, maar pas na zijn overlijden bereikte de populariteit van beide boeken een ultiem hoogtepunt. Begin deze eeuw werd The Lord of the Rings namelijk verfilmd en dat bleek een ultiem succes. Hetzelfde geldt ook voor de The Hobbit filmtrilogie, die dit decennium op de witte doeken verscheen.

  Naast de verfilmingen zijn er natuurlijk ook games van de franchise verschenen. Sommigen in samenwerking met LEGO, zoals LEGO The Lord of the Rings, maar ook los daarvan. De laatste bekende LOTR-game is Middle Earth Shadow of War, die vorige maand het levenslicht zag en te koop is bij meerdere winkels.

  Update

  Amazon heeft zojuist aangekondigd dat het de wereldwijde televisierechten voor een The Lord of the Rings serie gekocht heeft. De serie, die meerdere seizoenen gaat duren, zal exclusief uitgezonden worden via de Amazon Prime app en via PrimeVideo.com.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.